Faydalı Bağlantılar

İzleyiciler

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Stepler hakkında bilgi

Stepler hakkında bilgi vermek için öncelikle coğrafi konumlamaya göre şekillenen step kuşağından bahsedilmesi gerekir. Kıtasal olarak iç kesim olarak tabir edilen bölgelerde yer alan step kuşakları, ormanların seyrelerek daha çok otsu bir bitki örtüsüne dönüştüğü bölgeleri kapsam. Stepler hakkında söylenebilecek bir diğer konu, 300-500 mm yağış miktarı olan bölgelerde görüldükleridir.

İklimsel anlamda farklı bir yapıdan söz etmek için kullanılan step kuşağı kavramı, stepler
hakkında yapılan araştırmalar sonucunda daha detaylı bir şekilde incelenmiştir. Step kuşaklarında oldukça sert ve soğuk geçen kışlar olmasına rağmen karasal iklimin aksine, yazlar çok sıcak ve kurak bir şekilde görülmez.
Nispeten daha serin bir yaz ikliminin hakim olduğu step kuşaklarında, çok olmasa da yaz aylarında da yağış gözlemlenir. Güney Avrupa’dan başlayarak Asya Kıtası’nın iç kesimlerine kadar uzanan step kuşakları, Kuzey ve Güney Amerika Kıtalarının da iç kesimlerine gidildikçe karşımıza çıkar. Yumru köke sahip bitki türlerinin daha sık yetiştiği step kuşağında, kendine has bir bitki örtüsüne de sahiptir.

Eğitim : Ödev / Ders / Proje / Tez / Çizim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ders,plan,proje,performans,ödev