Faydalı Bağlantılar

İzleyiciler

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Bir yıldız nasıl oluşur hakkında bilgi

 Evrende bizler göremesek de büyük yoğunluklara sahip çeşitli maddeler vardır ve bu maddelerin de en bol bulunanı hidrojendir. Bir yıldız nasıl oluşur sorusunun cevabında kilit noktası olan hidrojen gazı, yıldızların oluşması için gerekli olan maddenin karışlanmasını sağlar. Bir yıldız nasıl oluşur şeklindeki bir soruya en basit anlatımla; maddenin sıkışarak çok yüksek sıcaklığa gelmesiyle yıldızlar oluşur şeklinde cevap verilebilir.


Bir yıldız nasıl oluşur sorusu; genel olarak bilim adamlarının da uzun zaman boyunca araştırdığı, üzerinde derin matematiksel ve kuantum fiziğine yönelik araştırmalar yaptıkları bir konunun genel
sorusudur. Evrende maddenin daha yoğun bulunduğu yerlerde çekim alanı etkiyle bir araya gelme süreci başlar ve böylece toplanan maddenin oluşturduğu kütle çekim kuvveti de artar. Bu kuvvetin etkisiyle hidrojen gazı daha yüksek oranda sıkışarak, çok daha yoğun bir forma geçebilir. Kütle çekim kuvveti, yıldızların oluşması için sıkıştırıcı mekanizma olarak adlandırılır.
Böylece doğumu gerçekleşen yıldız, ilk evrede son derece geniş bir alan kaplar ve birkaç ışık yılı içerisinde çekirdeğinin yoğunluğu artarak normal bir yıldız boyutlarına gelir.

Eğitim : Ödev / Ders / Proje / Tez / Çizim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ders,plan,proje,performans,ödev